×

Hur undviker man misstag vid Taktvätt?

Hur tvättar man tak? Och vilka misstag ska man undvika?

Det är viktigt att rengöra och underhålla taket för att optimera dess livslängd. Men genom att tvätta taket på fel sätt kan du faktiskt göra mer skada än nytta. Så för att undvika de vanligaste misstagen vid din taktvätt i Göteborg bör du läsa vidare och ta till dig tipsen nedan.

Det vanligaste misstaget vid Taktvätt i Göteborg

Vet du vilket som är det enskilt vanligaste misstaget som Göteborgs bostadsägare gör när taket ska tvättas? Det är att man tror det finns en universell metod som bör användas i alla situationer. Men faktum är att olika tak skiljer sig åt på flera olika sätt:

 

  • De kan vara tillverkade av olika material.
  • Vissa tak har en brantare design än andra.
  • En del tak är mer optimerade för vissa specifika väderförhållanden.

 

Därför är det viktigt att anlita ett företag som specialiserar sig på att utföra taktvätt i Göteborg. Professionella taktvättare vet nämligen bättre än någon annan hur man bäst tar hand om ditt specifika tak.

Vissa bostadsägare utför överdriven taktvätt i Göteborg

Ett annat vanligt problem är att man går till överdrift med rengöringen av taket. Som bostadsägare kommer du säkerligen glädjas över att kunna läsa att det inte alltid är en bra idé att tvätta taket extremt ofta.

 

Det finns flera olika sätt på vilka du kan underhålla ditt tak. Två exempel på sådana är att blåsa bort skräp samt att trimma bort trädgrenar som är belägna alltför nära taket. Även angrepp av mossa och alger är problem som man behöver ta itu med.

 

Men med det sagt finns det ingen anledning att tvätta taket mer än en eller ett par gånger om året. Överdriven takrengöring riskerar att korta ner ditt taks livslängd. Därför är det i regel lagom att köpa taktvätt i Göteborg av ett lokalt företag en till två gånger per år.

Oaktsamhet vid rengöringen riskerar att skada taket

Som du säkert känner till är det farligt att klättra på taket. Vi rekommenderar därför inte att du gör detta såvida du inte är en fackman. Men om du ändå skulle bestämma dig för att bege dig upp på ditt tak bör du vara uppmärksam på var du går.

 

Taket må kanske verka stabilt och tryggt att gå på men du bör inte låta skenet bedra dig. Ditt tak är den första utposten i försvaret av din bostad från vädrets makter. Om du utsätter ditt tak för en alltför stor vikt riskerar taket att gå sönder. Och risken är stor att skadorna bara kommer att förvärras med tiden. Därför bör du endast låta yrkesmän som arbetar med taktvätt i Göteborg bestiga ditt tak.

Använd inte fel verktyg för jobbet

Ytterligare ett misstag är att man inte använder rätt verktyg för jobbet. Så om du ändå bestämmer dig för att själv tvätta ditt tak behöver du veta vad du gör.

 

Genom att använda skadliga kemikalier riskerar du inte bara att skada ditt tak utan även miljön och djurlivet om medlet letar sig vidare till ett vattendrag. Därför avråder vi dig från att använda kemikalier när du utför din taktvätt i Göteborg.

4 Apr 2021

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett bra pris på er Taktvätt. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert